У вишемјесечној акцији заплијењено више од 32 килограма дроге

Срна
У вишемјесечној акцији заплијењено више од 32 килограма дроге

ЗАГРЕБ - Више од 32 килограма разних врста дроге, међу којом и 12,2 килограма кокаина, заплијенила је истарска полиција у вишемјесечној акцији.

Заплијењено је још 11,6 килограма марихуане, 7,7 килограма амфетамина, 479,5 грама хероина и 422 грама МДМА-а, преносе хрватски медији.

Криминалистичким истраживањем обухваћено је десет особа. Једна је особа раније притворена у Задру, а посљедњих дана у Истри, углавном на ширем пулском подручју, ухапшено је шест особа од 29, 33, 39, 44, 45 и 46 година, док су три од 34, 40 и 49 година на загребачком.

Основано се сумња да су 39-годишњак и 44-годишњак, који су ухапшени на подручју Пуле, од фебруара прошле године повезали у два злочиначка удружења преостале осумњичене ради стицања знатне материјалне користи од набавке, превоза и препродаје дроге на илегалном наркотржишту у Истри.

Двојац се сумњичи да је организовао превоз већих количина хероина, марихуане и амфетамина са подручја Загреба и околине, након чега се дрога складиштила на подручју Пуле и околине, а потом препродавала крајњим конзументима и ситнијим препродавачима.

Два злочиначка удружења дјеловала су у неким случајевима самостално, док су у неким случајевима чланови злочиначких удружења међусобно сарађивали.

Горан Лауш из загребачке Полицијске управе рекао је данас да су осим велике количине дроге и новца заплијењена и два возила која су била прерађена да се дрога може сигурније превозити.

Он је навео да кокаин уобичајено стиже из Јужне Америке, а у овом је случају у Хрватску, сумња се, стигао из Низоземске.

Замјеник директора Ускока Маргарета Инан рекла је да је свим осумњиченима одређен истражни затвор због опасности да би на слободи могли поновно починити кривично дјело, а за петоро и због тога јер би могли да утичу на свједоке.

Акцију „Сага“ провели су припадници Сектора криминалистичке полиције истарске Полицијске управе у сарадњи са Службом криминалитета дрога загребачке Полицијске управа у координацији са Ускоком.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана