У великој акцији ФУП-а ухапшен Армин Ћулум и још пет особа

ГС
У великој акцији ФУП-а ухапшен Армин Ћулум и још пет особа

САНСКИ МОСТ - У великој акцији Федералне управе полиције (ФУП) која траје два дана ухапшен је Армин Ћулум из Санског Моста и још пет особа, пише портал Кликс.

Према незваничним информацијама, Армин Ћулум је ухапшен на подручју Љубушког, а акција се данас одвија и на подручју Санског Моста.

-Федерална управа полиције од синоћ проводи оперативну акцију „Геко“ под надзором Тужилаштва БиХ, која има за циљ документирање кривичног дјела организовани криминала у склопу које је лишено слободе више особа, чланова међународне криминалне групе. У току су претреси лица, мјеста и друге радње, које спроводе службеници Федералне управе полиције, уз асистенцију Обавјештајно-безбједносне агенције и кантоналних министарстава унутрашњих послова Унско-санског, Западнохерцеговачког и Херцеговачко-неретванског кантона - саопштено је из ФУП-а.

Полиција је саопштила да су јуче у поподневним сатима контролисана два возила у којима су се налазили А. Л. Ћ. (24), А. Ћ. (51) Д. Ж. К. (24) Е. К. (29) и Ј. Д. (34). Приликом контролу саобраћаја они су заустављени и позвани су у просторије ПУ Љубушки.

Након тога су у службене просторије дошли и припадници ФУП-а, а сви осим Ј. Д. у 22 часа лишени слободе и уз пратњу полицијских службеника ФУП напустили ПУ Љубушки.

Армин и његов брат Нермин Ћулум су од раније јавности познати као чланови мотористичке организације Јунајтједн трибјунс која је проглашена националном пријетњом у БиХ, док је за њемачку та организација мафијашка и трећа по опасности у Европи.

Према ранијим наводима из аустријских и њемачких полицијских кругова, чланови Јунајтед трибјунса повезани су с пословима у борделима. Армин Ћулум наводно је до 2009. водио борделе у Аустрији, али је након велике полицијске рације побјегао у БиХ.

У априлу 2019. године полиција у Санском Мосту је ухапсила Нермина и Армина Ћулума јер су се доводили у везу с убиством бизнисмена Славише Крунића и члана његовог обезбјеђења Жарка Павловића код Бањалуке. 

Аваз наводи да је Ћулум, ухапшен јуче у Љубушком.  Потом је, додају, опкољена и његова кућа у Санском Мосту.

една особа је, према информацијама портала, ухапшена док је бјежала према Свитави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана