У угоститељском објекту у Александровцу затечено 75 гостију

Срна
У угоститељском објекту у Александровцу затечено 75 гостију

БАЊАЛУКА - Припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске су протеклог викенда, контролишући поштовање закључака Републичког штаба за ванредне ситуације на плану спречавања ширења вируса корона међу становништвом, у угоститељском објекту у Александровцу евидентирали кривично дјело непоступања по здравственим прописима за вријеме епидемије.

На том плану је у Српској обављено више контрола угоститељских објеката, а службеници Полицијске станице Лакташи су у објекту у Александровцу затекли укупно 75 гостију, саопштено је из МУП-а.

"О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, који се изјаснио да је ријеч о кривичном дјелу непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије", наведено је у саопштењу.

МУП Српске позива грађане да надлежнима пријаве неодговорне појединце или групе, који својим понашањем могу да угрозе здравље људи.

Припадници МУП-а ће, с циљем заштите здравља људи, а у складу са важећим закључцима Републичког штаба за вандредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство, и у наредном периоду наставити са појачаним активностима чији је циљ спречавање ширења вируса међу становништвом, те спровођењем мјера и радњи из своје надлежности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана