У Травнику идентификоване четири жртве хрватске националности из протеклог рата

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- У Травнику су идентификовани посмртни остаци четири лица хрватске националности која су нестала током посљедњег рата у БиХ.

На Градском гробљу Прауље у току је коначна идентификација жртава ратних злочина са подручја Бугојна несталих 1993. године, а чији су посмртни остаци ексхумирани прошле године на локалитету Ростова, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

ДНК анализом и судскомедицинском обрадом пронађених посмртних остатака утврђено је да је ријеч о посмртним остацима жртава хрватске националности Драгана Миличевића, Зорана Галића, Фране Језиџића и Анте Маркуља.

Посмртни остаци тих лица ексхумирани су из масовне гробнице која је у јулу прошле године откривена на локалитету Тврдуља, Ростово.

На лицу мјеста налазе се представници породица несталих, као и правни заступник оштећених, који ће, у складу са процедуром, бити упознати о резултатима идентификације, наводи се у саопштењу.

Уз истражиоце Посебног одјељења за ратне злочине, на локалитету идентификације, налазе се и представници Института за нестала лица БиХ, Међународне комисије за тражење несталих /ИЦМП/, као и полиција Средњобосанског кантона.

Представници Тужилаштва БиХ учествују у процесима ексхумација, тражења несталих и идентификација на локацијама широм БиХ, напомиње се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана