У спортском удружењу утајио 233.818 км пореза

Срна
Foto: Илустрација

ПРИЈЕДОР- Приједорска полиција саопштила је да је мушкарац А.М. из овог града осумњичен је да је прибавио 233.818 КМ противправне имовинске користи за спортско удружење из Приједора и за тај износ оштетио буџет Републике Српске.

Из Полицијске управе /ПУ/ Приједор саопштено је данас да се осумњичени терети да је као одговорно лице спортског удружења од 2016. до 2018. године свјесно избјегао пријављивање, обрачун и плаћање пореских обавеза прописаних пореским законодавством Републике Српске.

Ова управа поднијела је Окружном јавном тужилаштву Приједор извјештај против А.М. због постојања основа сумње да је починио кривично дјело утаја пореза и доприноса.

Против истог лица ПУ Приједор је 15. јуна прошле године поднијела Окружном јавном тужилаштву Приједор извјештај о почињеним кривичним дјелима проневјера и повреда обавеза вођења трговачких и пословних књига и састављања финансијских извјештаја и њихово фалсификовање или уништавање.

Према тадашњем саопштењу ПУ Приједор, А.М. се терети да је као одговорно лице једног удружења грађана у Приједора у току 2016, 2017, 2018. и 2019. године исплаћивао новац са жиро рачуна удружења, те га противправно присвојио и потрошио без правдања гдје су новчана средства утрошена. Након тога је овјеравао финансијске извјештаје удружења за те четири године, иако је знао да садрже неистините податке.

На тај је начин осумњичени остварио 408.250 КМ противправне имовинске корист и за исти износ оштетио удружење. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана