У Сокоцу ухапшен осумњичени за убиство Остердала

ГС
У Сокоцу ухапшен осумњичени за убиство Остердала

СОКОЛАЦ - Припадници Полицијске управе Соколац синоћ су на подручју ове општине ухапсили једну особу која се доводи у везу са убиством Хариса Остердала у сарајевском насељу Ступ.

Ријеч је о држављанину Шведске Оливеру Ерберту Петеру, сазнаје Кликс.

Пронађено је возило, а овај мушкарац је предат у надлежност МУП-а Кантона Сарајево.

Други нападач је у бијегу и за њим се још трага.

-Мушкарац који се доводи у везу са убиством у Сарајеву ухапшен је, а ријеч је о држављанину Шведске чији су иницијали Х.О.П. (26) - саопштило је кантонално Министарство унутрашњих послова.

Из полиције су навели да је ухапшени може довести у везу са јучерашњом пуцњавом на подручју општине Илиџа.

Ухапшени се налази у просторијама Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево.

Пуцњава се догодила око 16.25 часова у Улици Џемала Биједића. Полиција је извршила увиђај, након чега се дошло до сазнања да се у везу са извршењем овог кривичног дјела може довести држављанин Шведске Х.О.П, те је он лоциран и ухапшен.

Полиција је претресла стан на подручју Илиџе који је користио убијени, а наставља се и рад на расвјетљавању и документовању овог кривичног дјела.

На Остердала су синоћ у сарајевском насељу Ступ пуцале двије маскиране особе, које су носиле спортске торбе у којим се налазило аутоматско оружје. Рањен је још један држављанин Шведске.

Према првим информацијама претпоставља се да је ријеч о плаћеним убицама које су намјенски дошле у Сарајево да ликвидирају Остердала.

Шведски медији наводе како је ово убиство дио великог сукоба унутар криминалне мреже "Фокстрот" која је у центру таласа насиља у Штокхолму и Упсали.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана