У Сирији погинуо Мидхат Ђоно из Хаџића

Klix.ba
У Сирији погинуо Мидхат Ђоно из Хаџића

Мање од мјесеца дана након што је погинуо 25-годишњи Нусмир Пјанић из Калесије, у Сирији је живот изгубио још један босанскохерцеговачки држављанин.

Ријеч је о Мидхату Ђони Миткету алиас Усама Босни, преноси Сафф. Наиме, Бајро Икановић, особа позната јавности од 2007. године када је осуђен за припремање терористичког напада у БиХ, написао је на свом Facebook профилу да је Ђоно страдао као припадник Исламске државе Ирака и Шама, али не у борби већ у саобраћајној несрећи приликом повратка из акције споменуте групе против курдске ПКК.

Са Ђоном су наводно још били главни војни емир у Раки, Сејфулах Чечен, и извјесни ебу Бекр Турки.
Мидхат Ђоно је живио у сарајевској општини Хаџићи.

Био је најближи сарадник Бајре Икановића, са којим је и отишао у Сирију. Икановић је током боравка у Сирији био рањен, али и даље се налази на тамошњем ратишту.

До сада је у Сирији страдало најмање седам држављана БиХ.

Средином марта ове године на ратишту у Сирији погинуо је Ферид Татаревић из Зенице, бивши припадник одреда Ел-Муџахид. Прије њега страдали су Дервиш Халиловић из села Смајићи код Немиле, Сенад Кобаш из Травника, Емедин Велић из Сарајева, Муаз Шабић из Зенице, Мирза Ганић и Елдар Кундаковић из Новог Пазара, Адис Салиховић из Рожаја у Црној Гори.

Такође, у Сирији су животе изгубили и Наман Дамоли из Приштине и Мухамет Копрова из Митровице. Међу Албанцима који су погинули у Сирији су и Халит Малиљај из Тиране, Ермал Џхело из Влоре, Ниметуллах Имери и Сами Абдуллаху из Скопља, Расим Зељири из Гостивара и Муаз Ахмети из Прешева.

Према информацијама које су потврдиле полицијске агенције, најмање 52 особе из Босне и Херцеговине бориле су се у Сирији.

Наводно, у БиХ вратиле су се 32, у остало их је још 20.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана