У Сарајеву ухапшен Џенис Кадрић, тјелохранитељ наркобоса Едина Гачанина Тита

ГС
Foto: Фејсбук

САРАЈЕВО- Бивши припадник ФУП-а Џенис Кадрић, тјелохранитељ шефа нарко картела Едина Гачанина Тита, ухапшен је синоћ на Аеродрому Сарајево.

За њим је раније била расписана потрага због насилничког понашања. Ухапшен је по повратку из Дубаија, а привели су га припадници Граничне полиције. За њим је потрагу расписао МУП КС и предат је МУП-у КС у надлежност.

Хапшен прошле године

Кадрић је и у августу 2022. године био хапшен, али је убрзо пуштен на слободу.

Наркобос Един Гачанин Тито, којег је Кадрић чувао склопио је споразум с Тужилаштвом у Холандији.

Пресуда се односи на увоз двију пошиљки кокаина 2020. године у укупном износу од више од 2.400 килограма преко лука Ротердам и Хамбург и увоз хемикалија за производњу кристалног мета.

Транспорт кокаина

За Гачанина се пише да је руководио транспортом кокаина у Европу из Перуа, посебно од 2006. надаље. ДЕА је 2017. о Гачанину изнијела информације и окарактерисала да је вођа "Тито и Дино картела", тзв. "супер картела" који је дјеловао из Дубаија и који је сарађивао с ирским кланом Кинахан, талијанским Рафаеле Империалеом и Ридоуаном Тагијем.

Гачанин је ухапшен у Дубаију прошле године, као и десетине других осумњичених. Холандија је тада затражила његово изручење, наводи НРЦ јер је, на основу порука на кодираним апликацијама које је дешифровала полиција, он осумњичен за умијешаност у увоз двију пошиљки кокаина и пошиљке хемикалија за производњу кристалног мета, за који је сада осуђен, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана