У пуцњави испред маркета ликвидиран вођа шведске нарко мреже

ГС
У пуцњави испред маркета ликвидиран вођа шведске нарко мреже

САРАЈЕВО - Држављанин Шведске Х.О. убијен је у пуцњави у насељу Булевар у Сарајеву, док је рањен Е.М. који такође има шведски пасош. Како незванично сазнају сарајевски медији убијени је Харис Остердал (Harris Österdahl).

Он је како пише Кликс, познат по бројним кривичним дјелима, а шведски медији наводе да је и вођа нарко мреже.

Заједно с братом Денисом се бавио продајом наркотика, за шта су и осуђивани.

Нико још увијек не зна којим поводом се налазио у Сарајеву.

Према информацијама „Аваза”  имао је 30 година, а шведски медији наводе да је Остердал вођа нарко мреже “Профит” те да је прије пет година посљедњи пут осуђен на казну затвора од четири године и то због организовања нарко ланца.

Осим тога је, заједно с братом, био осуђиван и због прекршаја о кориштењу оружја, подмићивања, допинга, недозвољене вожње те кориштења Фацебоока за продају дроге и кућну доставу.

Према ријечима свједока на Остердала и Е.М. су испред маркета, пуцали маскирани нападачи који су наводно побјегли на бициклима и за њима се интензивно трага.

Портпарол МУП-а Кантона Сарајево Мерсиха Новалић потврдила је да се пуцњава догодила око 16.30 часова у насељу Булевар у општини Илиџа.

-Дошло је до употребе ватреног оружја од стране непознатог лица. Један мушкарац је усљед повреда преминуо. Смрт је констатовао љекар ЗХМП. Други мушкарац је повријеђен и пребачен у Клинички центар Универзитета Сарајево. Степен повреда ће бити утврђен - саопштила је Новалић.

Она каже да су полицијски службеници на терену, те да ће више информација бити познато у наредном периоду. Није могла ни да потврди тврдње свједока да се радило о двојици нападача.

Очевици су навели да је испаљено више хитаца, те да се у вријеме пуцњаве у маркету затекло више особа. Додају да је право чудо да још неко није страдао, будући да су рупе од метака видљиве на стаклима оближњих објеката.

Маркет испред којег се злочин догодио опремљен је надзорним камерама, што би могло бити од великог значаја за даљу истрагу.

Полиција је оградила мјесто пуцњаве, блокирала дио насеља, а у току је и потрага за нападачима.  Полиција врши увиђај, међутим не могу пронаћи чахуре од метака с обзиром на то да су нападачи са собом имали торбу у коју су чахуре упадале, пише Кликс.

Судећи према околностима, наводи портал, све личи на професионалну ликвидацију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана