У притвору младић који је пријетио нападима попут оних у САД

ГС
У притвору младић који је пријетио нападима попут оних у САД

САРАЈЕВО - Суд БиХ одредио је Хамзи Чардаклији (20), осумњиченом за тероризам, притвор који може трајати најдуже мјесец од дана хапшења, односно до 5. јула.

-Притвор је одређен због бојазни да ће боравком на слободи осумњичени поновити или довршити покушано кривично дјело, те да ће учинити кривично дјело којим пријети - саопштено је из Суда БиХ.

Чардаклију су 5. јуна у сарајевској општини Нови Град ухапсили припадници Федералне управе полиције (ФУП) због пријетњи на интернету да ће починити масовна убиства у Сарајеву, по узору на САД и школи у Тексасу.

Тужилаштво БиХ раније је саопштило да је осумњичени ухапшен након информација запримљених од партнерских институција из иностранства, а идентификовали су га и лоцирали истражиоци специјализованих за високотехнолошки криминал, на подручју сарајевске општине Нови Град.

Чардаклију терети да је, користећи своје знање из области информационих технологија, на иностраном интернет серверу и порталу за размјену порука износио коментаре о недавним пуцњавама и убиствима ученика у САД, као и пријетње оружаним нападом и предузимањем оваквих терористичких активности, на подручју Кантона Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана