У поштанском сандучету суграђанину оставио писмо у којем вријеђа Србе и функционере Српске

ГС
У поштанском сандучету суграђанину оставио писмо у којем вријеђа Србе и функционере Српске

ДЕРВЕНТА – Е.З. из Дервенте осумњичен је да је у поштанско сандуче Д.К. из Дервенте, предсједника удружења проистеклог из Одбрамбено-отаџбинског рата, оставио писмо са увредљивим и понижавајућим садржајем у којем је национално вријеђао Д.К, српски народ и највише функционере Републике Српске.

Дервенћанина сумњиче за јавно изазивање и подстицање насиља и мржње, а откривен је након пријаве Д.К. када је пронашао писмо.

Полицијској станици Дервента, случај је пријављен  6. априла око 20.15 часова, а поступајући по пријави полицијски службеници Полицијске станице Дервента оперативним радом на терену идентификовали су Е.З. из Дервенте.

-Полицијски службеници Полицијске станице Дервента су 7. априла на основу наредбе Основног суда Дервента претресли куће, помоћне објекте и покретне ствари које користи Е.З, у циљу проналаска трагова и предмета који се доводе у везу са извршењем наведеног кривичног дјела. Приликом претреса пронађени су и одузети компјутерска опрема, мобилни телефони и други предмети који се доводе у везу са извршењен наведеног кривичног дјела -  наводе из полиције.

По комплетирању и документовању предмета Окружном јавном тужилаштву Добој ће  против Е.З. бити достављен Извјештај о извршеном кривичном дјелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана