"У погледу му се видјело да није психички стабилан": Син убијене Амре о осумњиченом полицајцу

ГС
"У погледу му се видјело да није психички стабилан": Син убијене Амре о осумњиченом полицајцу

Дамир Хоџић, син убијене Амре Кахримановић, рекао је како је познавао полицајца Елвиса Ћустендила који је убио његову мајку у угоститељском објекту у Тузли.

Неџад Кахримановић и Дамир Хоџић, брат и син убијене Амре Кахримановић, били су гости у “Централном дневнику” Фeјс ТВ.

Хоџић је рекао како је познавао полицајца који је убио његову мајку.

– Ја сам га познавао! Сједио сам с њим, био је наш стални гост посљедњих пет мјесеци! Он је иначе ходао по свим локалима по том тржном центру! Сви су знали да је он чудан човјек, да шири негативну енергију! Видјело се у његовом погледу да није психички стабилан! Више пута је био суспендован, било му је одузимано оружје – навео је Дамир.

А затим је навео како би његовој мајци у недјељу био рођендан, пише Црна хроника.

– Рекла ми је: ‘Даме, ја сам сутра прва смјена, а прекосутра друга, па ето дођи!’ Ја сам рекао: ‘Мама, највјероватније да ћу доћи прекосутра; сутра имам пуно обавеза’ и договорили смо се да у сриједу назовем један ресторан у Тузли и да резервишем сто за нашу породицу како бисмо прославили њен рођендан који је у недјељу. Ми њу сутра морамо да спустимо у земљу… Рођендан јој је прекосутра – истакао је Дамир.

Истакао је како Амра и Елвис нису били ни у каквој врсти односа.

– Ми као породица осјећамо дужност и потребу да кажемо истину. Они нису били ни у каквој врсти односа. Њихов однос је био гост и конобарица. И ништа више. Никаквог другог односа није било. Тај човјек је био у браку, има дијете. Моја мајка је била часна, вриједна, поштена жена. Жена која се окренула вјери. Прошле године смо јој организовали да оде на Умру. Да обави и тај позив. Некако у задњих пар година је процвјетала. Толико је имала живота у себи. Толико смо тога планирали. Толико смо имали планова за будућност. Планирали смо свадбу мене и моје дјевојке, разговарали смо о будућим унуцима. Свијет ми се срушио, уништио ми је живот. Уништио ми је све. Било која казна коју добије неће ми је вратити, нити ће мене утјешити – казао је Дамир.

Са сузама у очима Дамир је казао како је Амра била самохрана мајка.

– Она је имала само мене, ја сам имао само њу. Од четврте године моја мајка је била самохрана мајка. Сами смо пролазили кроз живот, све препреке смо сами превазилазили. Толико смо били блиски и везани. Сваки дан смо се чули. Када год сам пролазио поред кафића, станем да је видим. Кратко је пољубим, загрлим. Починилац се зна. Знамо ко је убио. Али он није сам. Он није једини починалац. Систем је по ко зна који пут заказао. Држава је по ко зна који пут заказала. Ово је свирепо, монстурозно убиство. То није убиство, то је ликвидација. Таквом човјеку дати пиштољ од 18 метака са таквим понашањем и пустити га међу људе, да ли је то уреду? Читава БиХ треба да испрати овај случај. Добили смо пуно подршке са свих страна. Треба да се тргнемо и нешто подузмемо. Неко мора одговарати – казао је Дамир.

Неџад Кахримановић, брат убијене Амре описао је детаље тог кобног дана.

- Јако је тешко присјетити се тог тренутка. Назвала ме око 9 сати запосленица кафића. Чуо сам негдје као да неко говори: ‘Ко ће му рећи да је убијена’. Чуо сам то негдје у позадини. Одмах сам кренуо тамо. Ни највећем непријатељу не би пожелио да доживи такав тренутак. Дошао сам у 21 сат и 18 минута. Тракама било ограђено, а запосленици су излазили из Тржног центра. Молио сам Бога само да није преминула. Видио сам своју сестру како лежи. Монструозно ликвидирана. Пришао сам и нестварно је дјеловала слика. Лежала је у таквом положају… Нисам могао да вјерујем – казао је Кахримановић.

Потом је додао:

– Најбаналнији вербални инцидент десио се прије свега. Полицајац убица је долазио у тржни центар, пио је пиће. Негдје око 15 сати је дошао. Пио је чај, онда алкохол. Онда је дошао још неки гост. У неком времену је дошло до вербалног инцидента између њих двојице. Полицајац је звао полицију. Био је у цивилу. Полиција извела ту другу особу, у нагуравању су разбили стол. Други запоследник је позвао сестру. Моја сестра је дошла од куће да види шта се дешава. Пришла је запосленици и рекла да наплати све што треба и да заврши. У вербалну комуникацију је ушла са њим. Није улазила ни у какву препируку са њим – рекао је брат убијене Амре, преноси Српскаинфо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана