У Подрињу и Братунцу претреси због кријумчарења миграната и стоке

Срна
У Подрињу и Братунцу претреси због кријумчарења миграната и стоке

САРАЈЕВО - Поступајући по налогу тужиоца Тужилаштва БиХ полицијски службеници Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске на подручју Братунца и Подриња врше претресе и привођења осумњичених особа, а активности се односе на откривање и процесуирање починилаца кривичних дјела организиваног кријумчарења стоке преко Дрине, са подручја Србије у БиХ.

У саопштењу се додаје да се у једном дијелу истраге, осумњичени терете и за кријумчарење илегалних миграната, са подручја Србије у БиХ.

Ове активности у оквиру операције кодног назива „Рута“, односе се на групу од шест осумњичених особа, које су под истрагом и терете се да су у периоду од више мјесеци, дјелујући као организована група, вршили кријумчарење већих количина стоке, са подручја Србије у БиХ, користећи чамце и пловила на скровитим мјестима преко Дрине, на тај начин избјегавајући мјере царинске и ветеринарске контроле прлиликом увожења стоке у БиХ.

Увезену стоку су даље кријумчарили и продавали особама у БиХ, а све ради стицања незаконите имовинске користи, саопштено је из Тужилаштва БиХ.У оквиру акције, врше се претреси са циљем прикупљања доказа и документовања почињених кривичних дјела.
Након извршених активности, поступајући тужилац ће одредити даље активности у предмету.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана