У паду број саобраћајних незгода и страдалих

Г.С.
У паду број саобраћајних незгода и страдалих

Министарство унутрашњих послова Републике Српске реализовало је током јула и августа низ превентивних и репресивних активности у оквиру кампање "Вози опрезно - путуј безбједно", што је дало позитивне резултате јер су статистике о броју саобраћајних незгода и страдалима у паду.

 

Из МУП-а подсјећају да је поменута кампања била посвећена побољшању безбједности саобраћаја на путевима Републике Српске.

- У августу су на путевима Српске биле три тешке саобраћајне незгоде у којима је живот изгубило осам лица, укупни подаци говоре да су грађани препознали напоре полицијских службеника на терену јер су статистике о броју саобраћајних незгода и страдалима у паду - наводе у МУП-у.

У периоду јул-август евидентирана је 1.701 саобраћајна незгода, што је за 179 мање него у истом периоду лани, када их је евидентрано 1.880.

- У наведеном периоду у саобраћајним незгодама смртно је страдало 28 лица, односно 10 мање него у истом лањском периоду, а тешко је повријеђено 91 лице, 11 мање него прошле године, лакше су повријеђена 473 лица или 42 мање него прошле године - наводе из МУП-а.

Из МУП-а Српске апелују на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и буду одговорни у саобраћају, те тако допринесу стању безбједности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана