Oткривено оружје у Орашју, ухапшен држављанин БиХ

Срна
Oткривено оружје у Орашју, ухапшен држављанин БиХ

ОРАШЈЕ - Гранична полиција БиХ ухапсила је једну особу и заплијенила већу количину оружја у акцији кодног назива “Транзит”.

Након хапшења, ухапшени Ц.М. је предат Тужилаштву БиХ.

“Наведене активности се проводе због постојања основа сумње у почињење казненог дјела 'Неовлаштен промет оружјем, војном опремом те производима двојне намјене'  из чланка 193. КЗ БиХ, односно постојања основа сумње да су припадници организиране скупине у протеклом раздобљу судјеловали у проналаску оружја на подручју БиХ с циљем даљњег кријумчарења из БиХ у Француску, при чему је на подручју Орашја откривено и пронађено 10-ак аутоматских и полуаутоматских пушака и других дијелова за оружје”, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић рекао је да се припадници ГП БиХ устрајно и успјешно боре против свих облика криминала.

“Гранична полиција БиХ континуирано проводи активности спрјечавања прекограничног криминала. Припадници Средишњег истражног уреда ГП БиХ, у низу оперативних акција, показали су максималну устрајност и професионалност те им овим путем захваљујем на још једној успјешно реализираној оперативној акцији. Тијеком активности на ОА Транзит, остварена је сурадња и с Обавјештајно-сигурносном агенцијом БиХ, Министарством унутарњих послова Републике Српске, Министарством унутарњих послова Посавске жупаније те партнерским агенцијама из Француске, којима овим путем захваљујем на сурадњи, као и Тужитељству БиХ под чијим надзором су проведене активности”, рекао је Галић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана