У Новом Граду и Оштрој Луци одузето ватрено оружје и муниција

Срна
У Новом Граду и Оштрој Луци одузето ватрено оружје и муниција

ПРИЈЕДОР - На подручју Новог Града и Оштре Луке полиција је у одвојеним активностима од два лица привремено одузела ватрено оружје и муницију.

Полиција у Новог Граду ухапсила је мушкарца из Сводне чији су иницијали М.Ј. након што је упућивањем озбиљних пријетњи по живот другом лицу из Сводне починио кривично дјело угрожавање сигурности и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, саопштено је из Полицијске управе Приједор.

Извршеним претресом стамбеног објекта који користи М.Ј, који је вршен уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор и по наредби судије Основног суда у Новом Граду, пронађена је и одузета војна пушка М-48, 150 метака калибра 7,9 милиметара и 7,62 милиметра, оквири за аутоматску пушку као и други предмети који ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку, наводи се у саопштењу.

Након комплетирања предмета, против М.Ј. Окружном јавном тужилаштву Приједор биће поднесен извјештај за почињена кривична дјела.

Полиција у Оштрој Луци је на основу претходних сазнања о посједовању ватреног оружја од лица М.К. из Усораца привремено одузела аутоматску пушку калибра 7,62 милиметра са седам припадајућих метака.

Због почињеног кривичног дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја Окружном јавном тужилаштву Приједор против М.К. биће достављен извјештај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана