Мостарци у Невесињу гајили индијску конопљу, у кући држали оружје и бомбе

Срна
Мостарци у Невесињу гајили индијску конопљу, у кући држали оружје и бомбе

ТРЕБИЊЕ- Припадници Полицијске управе Требиње су у мјесту Кокорине, у општини Невесиње, пронашли засад са 60 стабљика индијске конопље висине до једног метра и ухапсили лица из Мостара чији су иницијали М.М.М. и Е.М, саопштено је из требињске Полицијске управе.

Претресом куће, окућнице и моторних возила која користе ухапшени у Мостару пронађена су око два килограма марихуане, те одређена количина оружја и муниције, минско-експлозивних средстава и мобилни телефони.

Окружно јавно тужилаштво у Требињу наложило је предузимање мјера на документовању кривичног дјела неовлаштена производња и промет дроге, криминалистичку обраду ухапшених и након тога њихово пуштање на слободу, а достављање извјештаја о почињеном кривичном дјелу накнадно.

У активностима у документовању учествовали су и припадници Федералне управе полиције, Теренског центра у Мостару.

Полицијска управа Требиње је за протеклих девет мјесеци евидентирала 12 кривичних дјела неовлаштена производња и промет дроге, као и више од 70 прекршаја из области злоупотребе дроге у којима је одузела укупно пет грама хероина, 72,5 грама кокаина, 164,2 грама марихуане, 10 стабљика индијске конопље и осам таблета екстазија.

Према незваничним сазнањима, ухапшени су Мустафа Марић Мрнђић и Есад Мрнђић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана