У наставку акције "Рез" ухапшен отац осумњиченог Анела Сејфовића

Н.Т.
У наставку акције "Рез" ухапшен отац осумњиченог Анела Сејфовића

САРАЈЕВО - Рамиз Сејфовић (65) ухапшен је у наставку акције "Рез" и код њега је пронађена већа количина оружја, потврђено је "Гласу Српске".

Рамиз је отац од Анела који је прије неколико дана ухапшен у истеоименој акцији због организованог шверца наркотицима.

Како је саопштено из МУП-а Кантона Сарајево, наводећи иницијале, Рамизу на терет стављају недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

Из полиције су саопштили да је по налогу Суда и Тужилаштва БиХ претресена његова кућа гдје пронађено оружје.

"Претресом куће власништво Р.С. у улици Суље Јахића, општина Нови Град Сарајево. Том приликом су одузети аутоматска пушка са преклопним кундаком, више различитих дијелова оружја, 572 пушчаних и пиштољских метака различитог калибра, четири улошка за панцир,  оквир за пиштољ и ручна бомба" саопштено је из МУП-а КС

У акцији "Рез" 13. јула било је ухапшено осам особа, а у притвору су завршили поменути Анел Сејфовић, Елвис Кељменди и Ајлин Ахмић, док су опстали пуштени.

Током истраге је утврђено да су Кељменди, Ахмић и Сејфовић  од половине 2019. године до данас набављали, држали и препродавали канабис, кокаин, спид и хероин на територији  БиХ, Турске, Албаније, Црне Горе, Србије, Хрватске и других земаља ЕУ. 

Како је појаснио они су у циљу препродаје наркотика  организирали криминалну групу у којој је свако од припадника имао подијељене улоге и унапријед одређене задатке у реализацији планираног посла. 

Према доказима Тужилаштва, овој групи је припадао и Александар Николић који је ухапшен раније, а сви су међусобно кумуницирали путем апликације "Скај" и договарали преузимање и продају дроге.

Након саслушања Сејфовић је пуштен на слободу. 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана