У наставку акције "Карика 2022" ухапшен манијак из Градишке: Договорио састанак с дјететом ради обљубе

Н.Т.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА – Полиција је у наставку акције "Карика 2022" на подручју Бијељине ухапсила О.Б. из Градишке због сумње да је ради обљубе договорио састанак са дјететом којем је слао ексоплицитне фотографије, потврђено је "Гласу Српске".

- Осумњичени је дјетету путем интернета слао експлицитне фотографије те је тражио од дјетета да се фотографише на сексуално експлицитан начин и да му онда те фотографије пошаље. Након тога је договорио састанак ради обљубе након чега је и дошао на договорено мјесто-рекао је извор близак истрази.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске саопштено је да О.Б. терете да је починио више кривичних дјела сексуалног злостављања и искориштавања дјеце .

- Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције и Полицијске управе Бијељина МУП-а РС су у наставку акције кодног назива „Карика 2022“ су данас на подручју Бијељинеа лишили слободе лице О.Б. из Градишке због постојања основа сумње да је извршио кривична дјела искориштавање дјеце за порнографију, упознавање дјеце с порнографијом и искориштавање компјутерске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела сексуалног злостављања или искориштавања дјетета-наводи се у саопштењу.

Додаје се да се активности  реализују под надзором Окружног јавног тужилаштва Бијељина и представљају једну у низу активности МУП-а Српске које се спроводе континуирано. Нагласили су да се активности односе на идентификовање и расветљавање кривичних дјела и починилаца кривичних дјела сексуалног злостављања и искориштавања дјеце.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана