У Мостару и Чапљини ухапшено шест особа због оружја и разбојништва

Срна
Foto: ФУП

САРАЈЕВО - Федерална полиција на подручју Мостара и Чапљине заплијенила је експлозив, оружје и другу војну опрему, као и апаратуру за крађу возила и ухапсила шест лица.

Службеници Федералне управе полиције су под надзором тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона спровели двије оперативне акције на подручју Мостара и Чапљине, у вези са документовањем извршилаца кривичних дјела разбојништво и недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

У оквиру реализације прве оперативне акције кодног назива "Ган" полиција је поступајући по наредби Кантоналног суда у Мостару до сада извршила претресе на четири локације на подручју Мостара, те лишила слободе три лица чији су иницијали М.Б, Н.П. и М.М. која су осумњичена за извршење ових кривичних дјела.

Приликом претреса до сада је пронађен експлозив, одређена количина оружја и муниција, апаратура за крађу возила, те други предмети који би се могли довести у везу са извршењем тих кривичних дјела, саопштено је из Федералне управе полиције.

У другој оперативној акцији кодног назива "Требижат" припадници Федералне управе полиције предузимали су активности из надлежности на подручју Чапљине, с циљем документовања извршилаца кривичног дјела недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

Поступајући по наредби Општинског суда у Чапљини, извршени су претреси покретне и непокретне имовине коју користе лица чији су иницијали С.К, Ј.Б. и А.Г. која су лишена слободе.

Приликом претреса на подручју Чапљине пронађене су поткапе, панцири, рукавице, војно оружје, пригушивачи, оптички нишани, те одређена количина оружја и муниције, одређена количина канабиса, као и други предмети који би се могли довести у везу са извршењем овог кривичног дјела.

Сва лица лишена слободе ће након криминалистичке обраде у службеним просторијама Федералне управе полиције у Мостару бити предата у надлежност тужилаштву Херцеговачког-неретванског кантона уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, наведено је у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана