У Лакташима пронађени дрога и оружје, ухапшено лице из Бањалуке

GS
Foto: Srna

БАЊАЛУКА - Припадници Полицијске станице Лакташи ухапсили су лице из Бањалуке чији су иницијали Д.П. у оквиру акције "Плантажа 2024", усмјерене на спречавање злоупотребе дроге и том приликом пронашли знатну количину индијске конопље и ватреног оружја, саопштено је из бањалучке Полицијске управе.

У саопштењу се прецизира да је полиција претресла двије локације у Лакташима и Бањалуци, те том приликом пронашла и одузела 2.308 смјеменки индијске конопље, 62 биљке које асоцирају на индијски конопљу, металну мрвилицу, дигиталну вагу и одређену количину сасушених и уситњених листова конопље.

"Пронађени су и полуаутоматска пушка са пет комада муниције, двије ручне бомбе, преносни рачунар и мобилни телефон, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела", наводе из полиције.

Све мјере и радње предузете су под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука и по наредбама Основног суда у Бањалуци.

Након комплетирања и документовања предмета, против Д.П. ће Окружном јавном тужилаштву Бањалука бити достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима неовлаштена производња и промет дроге и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана