У кафићу у Бањалуци затечено 66 гостију

Небојша Томашевић
У кафићу у Бањалуци затечено 66 гостију

БАЊАЛУКА - Припадници Полицијске управе Бањалука током протеклог викенда обавили су рације у три угоститељска објекта у Бањалуци.

Приликом рације у једном од угоститељских објеката власништво  А.П. утврђено је кршење одреби Закона о заштити становништва од заразних болести. У објекту је том приликом  затечено 66 особа.

Обавијештен  је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу „Непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије".

– У оквиру ових активности издата су четири прекршајна налога власницима и конобарима у два угоститељска објекта због почињеног прекршаја „Послуживање алкохола". Такође, у два угоститељска објекта затечено је девет малољетника како конзумирају алкохолна пића. Обавјештене су надлежни инспекцијски органи, који ће предузети мјере и радње из своје надлежности. Код једног малољетног лица пронађен је и одузет „боксер" те ће против истог бити поднешен захтјев за покретање прекршајног поступка – појаснила је портпарол ПУ Бањалука Данијела Мучибабић.

Код А.П. пронађен је и одузет ланац са тридесет алки и катанцем и код Д.И. пронађена је и одузета дрвена палица.

– Такође, на подручју Полицијске управе Бањалука, извршена је контрола 153 угоститељска објекта у погледу поштовања одреби Закона о заштити становништва од заразних болести, Упуства института за јавно здравство РС и Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације, којом приликом нису утврђене неправилности у раду – рекла је Мучибабићева.              

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана