У Источној Илиџи и Сокоцу одузети ручна бомба, муниција и пушка

Срна
Foto: Илустрација

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Полиција је одузела бомбу, пушку и муницију од једног лица из насеља Касиндо у Источној Илиџи и од лица са Сокоца.

Приликом претреса куће и помоћних објеката у насељу Касиндо, власништво лица чији су иницијали Д.Ц, полиција је пронашла и одузела ручну бомбу и 19 комада муниције различитог калибра.

Из Полицијске управе Источно Сарајево су навели да је полиција јуче, на основу наредбе належног суда, претресла кућу и помоћне објекте овог лица због сумње да посједује неовлаштено оружје, муницију и експлозивне материје.

У току је документовање предмета, након чега тужилаштву слиједи извјештај против Д.Ц. о почињеном кривичном дјелу недозвољена производња и промет оружја или експлозивнох материја.

Истог дана, полицијски службеници Полицијске станице Соколац дошли су до оперативних сазнања да лице чији су иницијали Д.К. са Сокоца посједује нелегално оружје, тако да је након криминалистичке обраде од овог лица одузета полуаутоматска пушка.

Против Д.К. ће надлежном тужилаштву бити достављен извјештај због кривичног дјела недозвољена производња и промет одужја или експлозивних материја.

На подручју у надлежности Полицијске управе Источно Сарајево у протекла 24 часа још је регистровано нарушавање јавног реда и мира, а догодиле су се и три саобраћајне незгоде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана