У Хрватској ухапшен бјегунац из затвора у Србији

Танјуг
У Хрватској ухапшен бјегунац из затвора у Србији

ЗАГРЕБ - У Хрватској је ухапшен држављанин Србије (48) за којим је расписана међународна потрага Интерпола Србије због бијега с одслужења затворске казне у поменутој земљи, а у истој акцији ухапшена су још три страна држављанина, саопштено је ПУ загребачке.

У понедјељак ујутру полицијски службеници Полицијске управе загребачке (ПУЗ) у кући на подручју Сесвета пронашли су и ухапсили држављанина Републике Србије старости 48 година и још тројицу страних држављана који су били с њим у кући, саопштили су из ПУЗ-а, преноси Хина.

Како је наведено, полиција је дошла сазнања да се у кући у Сесветама налази страни држављанин за којим је расписана међународна потрага Интерпола Републике Србије због бијега с одслужења затворске казне у Србији.

Из хрватске полиције су саопштили да је мушкарац (48) одведен на Жупанијски суд у Загребу ради покретања екстрадицијског поступка, док су остали мушкарци доведени у службене просторије полиције.

Због незаконитог боравка на територији Хрватске ухапшени су и 22-годишњи држављанин БиХ и 34-годишњи држављанин Црне Горе, док је код 19-годишњег држављанина БиХ с регулисаним статусом у  Хрватској пронађено 3, 9 грама марихуане, извјестили су из хрватске полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана