У Хрватској погинуо мушкарац из Србије, троје његових сународника повријеђено

Курир
У Хрватској погинуо мушкарац из Србије, троје његових сународника повријеђено

СЛАВОНСКИ БРОД - Објављени су детаљи тешке саобраћајне незгоде на магистралном путу А3 код мјеста Горњи Богичевци, која се догодила синоћ око 2.10 часова. У несрећи је једна особа погинула, док су три особе повријеђене, једна теже и двије лакше.

Замјеник Општинског државног тужиоца у Славонском Броду обавио је увиђај у сарадњи са саобраћајном полицијом. Утврђено је да је незгоду изазвао 21-годишњи држављанин Србије који је управљао камионом са приколицом од истока ка западу. Није познато да ли су возачи били под дејством алкохола.

Страдали држављани Србије

Иза њега су били 34-годишњи држављанин Србије у камиону и 58-годишњи држављанин Србије у комбију. У комбију је био и 34-годишњи путник, такође држављанин Србије.

Двадесетједногодишњи возач изгубио је контролу над камионом и бочним дијелом возила ударио у централну ограду. У заносу су он и приколица стали преко обје саобраћајне траке. 34-годишњи возач камиона ударио је у лијеву страну приколице. Тада се 58-годишњак забио својим комбијем у свој камион.

34-годишњи возач камиона преминуо је на лицу мјеста. Мушкарац стар 58 година тешко је повријеђен, а мушкарац стар 21 и још један 34-годишњак лакше. Од 21-годишњака и 58-годишњака узети су узорци да би се провјерило да ли су били под дејством алкохола.

Саобраћај је био затворен девет сати

Против 21-годишњака биће поднијета кривична пријава за кривично дјело изазивање саобраћајне незгоде у саобраћају на путевима.

По пријему дојаве, на мјесто удеса стигла је Хитна помоћ са два возила Хитне помоћи и радницима Јавне ватрогасне јединице Нова Градишка. Хитна помоћ је повријеђене превезла у Општу болницу Нова Градишка, а ватрогасци су помогли у извлачењу тијела погинуле особе.

Саобраћај сјеверном траком аутопута А3, на дионици од петље Нова Градишка до петље Окучани, био је затворен од 2.12 до 11.25 часова и у том периоду одвијао се алтернативним правцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана