У Федерацији ухапшено 19 лица због дроге и оружја

Срна
У Федерацији ухапшено 19 лица због дроге и оружја

САРАЈЕВО - Полиција је у Федерацији БиХ ухапсила 19 лица и извршила претресе на 28 локација на подручју Зеничко-добојског, Средњобосанског и Кантона Сарајево, као и Брчко дистрикта, те пронашла дрогу, оружје и муницију.

За пет особа се интензивно трага, саопштено је из МУП-а Зеничко-добојског кантона.

У претресима је пронађена и одузета одређена количина дроге која ће бити предмет потребних вјештачења и мјерења, већи број мобилних телефона, дигиталне ваге за прецизна мјерења, оружје и муниција, као и други недозвољени предмети који ће бити кориштени као доказни материјал у даљем поступку.

Ухапшени су осумњичени за кривична дјела неовлаштена производња и стављање у промет дроге и недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

Они ће послије криминалистичке обраде, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и откривању извршилаца, бити предати у надлежност и даље поступање Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона.

Током акције "Мета" задокументовани су и достављени Тужилаштву извјештаји против 22 лица због почињених кривичних дјела у вези са злоупотребом опојних дрога.

Акцију су провели припадници Полиције Брчко дистрикта, МУП-а Зеничко-добојског кантона, Федералне управе полиције, Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, те Управе полиције МУП-а Средњобосанског кантона, а обављена је под надзором Тужилаштва Зеничко-добојског кантона и надлежних судова.   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана