У Добоју расвијетљен привредни криминалитет којим је причињена штета од 3,7 милиона КМ

Срна
Foto: Илустрација

ДОБОЈ- Начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић рекао је да је у прошлом мјесецу расвијетљено пет кривичних дјела привредног криминалитета којим је причињена материјална штета од 3.751.000 КМ, а остварена противправна имовинска корист у износу од 12.602.000 КМ.

На подручју у надлежности Полицијске управе Добој у новембру је евидентирано 91 кривично дјело, колико је било у истом мјесецу прошле године, док је број саобраћајних незгода мањи за 5,6 одсто, речено је на данашњој конференцији за новинаре ове управе.

Радинковић је навео да су током новембра евидентирана 84 кривична дјела из области општег криминалитета, од којег су 66 разријешена, а најзаступљенија су била против имовине, укупно 46.

Он је рекао да је надлежном тужилаштву поднесено 78 извјештаја против 68 лица, од којих су 23 повратници у извршењу кривичних дјела.

Радинковић је додао да су током новембра евидентирана 52 прекршаја из области јавног реда и мира, што је смањење за 5,5 одсто.

"У области злоупотребе дроге евидентирана су два кривична дјела и 23 прекршаја, а у истом мјесецу прошле године 31 прекршај", рекао је Радинковић.

Он је навео да је у наведеном периоду евидентирано шест самоубистава лица старијих од 60 година. Током новембра евидентирано је 67 саобраћајних незгода, у којима је једно лице погинуло, теже је повређено једно, а лакше повреде задобила су 33 лица.

Радинковић навео да је из саобраћаја искључено 212 возача, од тога 161 због вожње под утицајем алкохола и 22 због присуства дрога и психоактивних супстанци.

У неведеном периоду украден је један аутомобил.

Током новембра евидентиран је 41 прекршај из области јавног реда и мира, што је за смањење за 2,4 одсто у односу на исти период прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана