У Брчком погинуле мајка и кћерка, возач који их је усмртио ухапшен

ГС
У Брчком погинуле мајка и кћерка, возач који их је усмртио ухапшен

БРЧКО - Возач „форд фокуса“ А.Х. (21) из Брчког, који је синоћ аутомобилом у овом граду усмртио мајку (47) и кћерку (12) док су прелазиле улицу, ухапшен је, саопштила је брчанска полиција.

Несрећа се, како су додали, догодила око 20 часова у Мостарској улици, гдје је дошло до удара возила у пјешаке.

-Полицајци су на лицу мјеста утврдили да се ради о „форд фокусу“, којим је управљао А.Х, а који је тим возилом ударио двоје пјешака, рођених 1976. године и 2011. године, а који су смртно страдали - навели су из Полиције Брчко дистрикта.

Возач је, додаје се, осумњичен за тешка кривична дјела против безбједности јавног саобраћаја, те је у 21.55 ухапшен, а данас ће уз извјештај бити предат Тужилаштву Брчко дистрикта. 

Под надзором дежурног тужиоца Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ обављен је увиђај на лицу мјеста.

Тужилаштво Брчко дистрикта донијело је наредбу о извођењу обдукције тијела страдалих, како би се несумњиво утврдио узрок смрти, саопштено је из Тужилаштва.

Из Тужилаштва наводе да се све остале околности ове тешке саобраћајне несреће утврђују у сарадњи с Полицијом Брчко дистрикта.

Након пријема извјештаја од полиције биће наређено саобраћајно вјештачење и спровођење осталих истражних радњи с циљем утврђивања свих релевантних околности овог догађаја.

-Све активности истражних органа спроводе се с нарочитом хитношћу како би се истрага окончала у најкраћем року и осумњичени, који је лишен слободе, извео пред суд - наведено је у саопштењу.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана