У Београду ухапшен Дамир Мехић који је због убиства осуђен у БиХ

Г.С.
У Београду ухапшен Дамир Мехић који је због убиства осуђен у БиХ

БЕОГРАД - Треће основно јавно тужилаштво у Београду одредило je задржавање осумњиченом држављанину Босне и Херцеговине Д. М. (47) због постојања основа сумње да је приликом уласка на територију Србије, на аеродрому "Никола Тесла" пружио на увид полицијским службеницима СГП Београд фалсификована документа за утврђивање идентитета лица.

Како незванично сазнаје „Аваз" ријеч је о Дамиру Мехићу Бибију, који је извршио кривично дјело навођење на овјеравање неистинитог садржаја. Након извршених додатних провјера путем Интерпола утврђено је да се ради о осуђеној особи коју Босна и Херцеговина тражи ради издржавања казне затвора.

Подсјећамо, он је у фебруару осуђен за више кривичних дјела, између осталог и убиство, а није се појавио на изрицању пресуде Кантоналног суда, нити на адреси становања, а након чега је почела потрага за њим.

Група, коју су осим Бибија, чинили и Амар Лисичић и Амир Мехић је осуђена на 46 година и 11 мјесеци затвора, а он је добио 17 година и пет мјесеци затвора.

Дамир Мехић се бранио са слободе, јер судски поступак није окончан у разумном року. Биле су му одређене мјере забране напуштања пребивалишта, одузете су му путне исправе и забрањен му је излазак из Босне и Херцеговине, а у обавези је био да се једном седмично јавља Полицијској управи Тузла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана