У Бањалуци ухапшен осуђивани убица

АТВ
У Бањалуци ухапшен осуђивани убица

Осуђивани убица Јасмин Илијић (32) и Небојша Ј. (25), обојица из Бањалуке, ухапшени су због сумње да су починили разбојништво над суграђанином кога су претукли, а потом му из новчаника украли 700 марака.

Напад се догодио 3. јула на паркингу у бањалучком насељу Старчевица. Након напада жртва је завршила на УКЦ Републике Српке.

”Полицијски службеници ПУ Бањлаука идентификовали су и ухапсили Н.Ј. и Ј.И. због сумње да су починили кривично дјело разбојништво. Наиме, полицији је 3. јула оштећени пријавио да су га, непосредно прије пријаве, на паркингу напала два непозната мушкарца и из новчаника му украли 700 КМ, при чему је задобио тјелесне повреде”, наводе у ПУ Бањалука, преноси АТВ.

Послије криминалистичке обраде Илијић и Небојша Ј. су пуштени да се бране са слободе. Након комплетирања предмета против њих ће бити поднесен извјештај Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци.

Осумњичени Илијић је добро познат истражним органима. Одлежао је седам година затвора због убиства Мустафе Ликића из Санског Моста. Злочин се догодио 29. маја 2015. године испод зидина тврђаве Кастел у Бањалуци. Илијић и Ликић су били добри пријатељи, а у пресуди се наводило да су се кобно вече посвађали. Дошло је до туче током које је Илијић шаком у главу ударио Ликића који је од ударца пао и ударио главом о камен. Оптужени га је потом више пута ногом ударио у главу, нанијевши му фрактуре костију лобање. 

”Ликић је изгубио свијест и Илијић га је у таквом стању одвукао до корита Врбаса и гурнуо у воду, усљед чега се утопио”, наводило се у пресуди.

Ликићево тијело су 12 дана након убиства рибари пронашли у Врбасу. Истрагом је утврђено да је он дошао у посјету Илијићу, који је признао злочин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана