У Бањалуци лажне дојаве о експлозивним направама

Срна
У Бањалуци лажне дојаве о експлозивним направама

БАЊАЛУКА - Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске саопштило је да је у новогодишњој ноћи непознато лице пријавило да су постављене експлозивне направе у два угоститељска објекта у Бањалуци, који су евакуисани, а утврђено је да се ради о лажној пријави.

“У 23.42 часова непознато лице је са заштићеног телефонског броја позвало Полицијску станицу Бањалука - Центар и пријавило да је постављена експлозивна направа у два угоститељска објеката у Бањалуци. Полиција је извршила евакуацију објеката, након чега је противдиверзионим прегледом утврђено да се ради о лажној пријави”, наведено је у саопштењу.

О догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу - лажно пријављивање кривичног дјела.

У 2.20 часова припадници Полицијске станице Бијељина један су у непосредној близини ноћног клуба уочили мушкарца који је из оружја испалио више хитаца у ваздух, а утврђено је да је ријеч о Угљевичанину чији су иницијали М.Ђ. од којег је одузет гасни пиштољ и уручен прекршајни налог.

У саопштењу је наведено да је у 2.10 часова Полицијској станици Братунац пријављен пожар у стамбеној згради у том граду у којем су два лица погинула, а седам повријеђено.

Ватрогасци, припадници Полицијске станице Братунац и Јединице жандармерије Полицијске управе Зворник су из овог пожара већих размјера спасавали грађане из ламеле. Била су ангажована три ватрогасна возила.


Због већег броја повријеђених на лицу мјеста упућене су медицинске екипе из Дома здравља Братунца и Дома здравља Сребреница, као и други полицијски службеници Полицијске станице Братунац. Пожар је угашен у 3.15 часова.

Од 20.00 часова 31. децембра до данас у 7.00 часова евидентирано је осам кривичних дјела, од чега су два случаја наношења тјелесних повреда, два насиље у породици или породичној заједници, два случаја оштећење и одузимања туђе ствари, те по једно лажно пријављивање кривичног дјела и тешка крађа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана