У Бањалуци хапшења због дроге и изнуђивања

Срна
У Бањалуци хапшења због дроге и изнуђивања

БАЊАЛУКА - Бањалучка полиција ухапсила је три лица и одузела кокаин и марихуану, а идентификовано је и лице које је пријетњама изнуђивало новац.

Лице из Бањалуке чији су иницијали А.М. ухапшено је у петак, 10. јуна, након што је контролом аутомобила којим је управљало, пронађен и одузет кокаин, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.
Истог дана ухапшена су и лица чији су иницијали Д.Ђ. и Б.М. из Аустрије, након што је лице Д.Ђ. непосредно прије легитимисања одбацило џоинт. Код лица Б.М. пронађена је провидна врећица у којој се налазила марихуана, која је одузета.

О овим догађајима обавијештен је дежурни судија Одјељења за прекршаје Основног суда Бањалука, који је наложио да се ухапшенима уруче прекршајни налози.

Лице чији су иницијали В.Ш. пријавило је у петак Полицијској управи Бањалука да га је од маја до дана пријаве више пута телефоном позивало лице Ђ.Д. и још једно мушко лице која су му уз пријетње изнудила 1.050 КМ, те тражила да се уплати још 1.250 КМ.

Оперативним радом полиција је исти дан идентификовала лица Ђ.Д. и Н.Ј. и у службеним просторијама извршила криминалистичку обраду над Ђ.Д.

О догађају је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука који је наложио да се предузму све потребне радње с циљем документовања кривичног дјела изнуда, након чега ће Окружном јавном тужилаштву Бањалука бити достављен извјештај.

Припадници Полицијске станице Прњавор јуче су одузели путничко возило "фолксваген" од лица И.Д. које је возило са 2,42 промила алкохола у организму. Ово лице је лишено слободе до отрежњења.

Провјером у службеним евиденцијама утвђено је да је ријеч о повратнику у чињењу прекршаја и да за казне дугује 8.650 КМ.

На подручју у надлежности Полицијске управе Бањалука јуче је евидентирано девет саобраћајних незгода у којима је седам лица задобило повреде. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана