У акцији "Војник" ухапшен припадник Оружаних снага с 27 килограма марихуане

Ј. Са.
Foto: МУП РС

ФОЧА - Марко В. (27) са Пала, припадник Оружаних снага БиХ и Саша Т. (28) из Фоче ухапшени су у полицијској акцији "Војник" након што је полиција у претресу возила пронашла 27 килограма марихуане, сазнаје "Глас Српске".

Из Полицијске управе Фоча саопштили су, наводећи иницијале ухапшених да је полиција на основу претходних сазнања, а у току редовне саобраћајне контроле зауставила возило "пасат" и извршила контролу.

- Полицијски службеници су у уторак у Маљевини код Фоче зауставили и контролисали возило "пасат" којим је управљао М. В. - саопштено је из полиције.

Додају да је полиција уз сагласност Окружног тужилаштва Требиње, а по наредби Основног суда у Фочи извршила претрес возила због сумње да се могу пронаћи предмети и трагови који могу послужити као доказ у кривичном поступку за кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога.

- Том приликом пронађене су три вреће са 25 пакета који су били умотани у ПВЦ фолију, а укупне масе од око 27 килограма биљне зељасте материје која асоцира на марихуану - рекли су у полицији.

Истичу да је извршен и претрес на више локација које користе осумњичени на подручју општине Фоча и Источно Сарајево, док се над поменутим врши криминиластичка обрада.

- По комплетирању предмета надлежном тужилаштву ће против М. В. и С. Т. бити поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу неовлаштена производња и промет опојних дрога - наведено је у саопштењу.

Акција "Војник" проводи се с циљем сузбијању злоупотребе опојних дрога на подручју Фоче.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана