У акцији "Транспортер" ухапшено девет лица, претреси на више од 20 локација

ГС
У акцији "Транспортер" ухапшено девет лица, претреси на више од 20 локација

БАЊАЛУКА - Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске реализују оперативну акцију "Транспортер" у оквиру које је девет лица лишено слободе и у току су претреси на више од 20 локација у БиХ, рекла је Срни начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Српске Мирна Миљановић.

"Лицима се ставља на терет да су починили кривично дјело организовани криминал а у вези са неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога", истакла је Миљановићева и додала да је у току потрага за још једним лицем на подручју Бањалуке.

Према њеним ријечима, активности се реализују по наредбама Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ, а у реализацији активности учествује и Управа крим полиције, Специјална антитерористичка јединица, Жандармерија, полицијске управе Бањалука, Приједор, Градишка и Источно Сарајево.

"Наредбама су обухваћена и лица и објекти на подручју ФБиХ, гдје у активностима учествују и припадници Сипе и МУП Кантона Сарајево и Тузла", рекла је Миљановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана