У акцији "Сплав" пронађена лабораторија за узгој индијске конопље

Срна
У акцији "Сплав" пронађена лабораторија за узгој индијске конопље

ДОБОЈ - Лице из Дервенте чији су иницијали Б.Л, које је ухапшено у акцији "Сплав" у оквиру које је пронађена лабораторија за узгој индијске конопље, предато је данас у надлежност Окружног јавног тужилаштва Добој, рекао је начелник добојске Полицијске управе Слободан Радинковић.

Поред овог, у акцији је ухапшено још једно лице из Дервенте чији су иницијали Д.Ђ.

Радинковић је појаснио да су припадници Полицијске управе Добој и Управе за сузбијање организованог и тешког криминалитета МУП-а Републике Српске акцију "Сплав" спровели у протекла три мјесеца, током које је претресено више локација у Дервенти и Броду и пронађена је лабораторија за узгој индијске конопље, 10 грама кокаина, више мобилних телефона и прецизних дигиталних вага.

Радинковић је конференцији за новинаре подсјетио да је у ранијем периоду одузето и 10,3 килограма амфетамина - "спида".

Радинковић је подсјетио да је током овог мјесеца на подручју Добоја реализована и акција "Достављач", током које је извршена криминалистичка обрада над три лица, а одузето око 210 грама марихуане и 280 грама амфетамина - "спида", дигиталне ваге и друга опрема.

Радинковић је рекао да је јуче у Зеници ухапшено једно лице, а за другим се трага, јер се доводе у везу са четири провале у куће и станове на подручју Добоја.

Он је прецизирао да су крађе извршене у ноћи између 12. и 13. марта и да ће након криминалистичке обраде против ових лица бити достављен извјештај Окружном јавном тужилаштву Добој.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана