У акцији "Мета два" ухапшено пет лица

СРНА
У акцији "Мета два" ухапшено пет лица

ЗЕНИЦА - Пет лица из Зенице ухапшено је у наставку акције "Мета два" коју су спровели припадници Министарстава унутрашњих послова /МУП/ Зеничко-добојског кантона и Републике Српске у Зеници и Источном Сарајеву, а заплијењени су аутоматска пушка, хероин и друге врсте дроге.

Током претреса ухапшени су мушкарци чији су иницијали Н. А, Б. С, В. Ј, Ш. А. и О. Ј, саопштено је из кантоналног МУП-а.

Претресима стамбених и других објеката које су користили ухапшени пронађени су и одузети аутоматска пушка, 200 грама хероина, 280 грама спида, килограм марихуане, девет мобилних телефона са СИМ картицама, двије ваге за прецизно мјерење и алат за откључавање брава на вратима, наведено је у саопштењу.

Претреси су извршени јутрос на девет локација у Зеници, те једној у Источном Сарајеву, због неовлаштене производње и стављања у промет дроге.

"Након испитивања у полицији ухапшене особе ће уз извјештај о почињеном кривичном дјелу бити предате у надлежност Кантоналном тужилаштву ЗДК на даље поступање", наведено је у саопштењу.

Ухапшена лица осумњичена су за извршење више кривично правних радњи у оквиру кривичних дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога, посједовање и омогућавање уживања опојних дрога, те недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

Акција се спроводи према наредбама Општинског суда у Зеници, а под надзором Тужилаштва ЗДК.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана