У акцији "Липа" ухапшене двије особе због трговине дрогом

Срна
У акцији "Липа" ухапшене двије особе због трговине дрогом

САРАЈЕВО - Полицијски службеници Федералне управе полиције ухапсили су данас у наставку акције кодног назива "Липа" два лица из Сарајева, осумњичена за неовлаштену производњу и стављање у промет опојних дрога.

Ухапшена су лица чији су иницијали А.Х. /41/ и Т.Х. /46/, саопштено је из Федералне управе полиције.

У оквиру наведених активности, а на основу наредбе Општинског суда у Сарајеву извршен је претрес стамбеног објекта на подручју општине Центар - Сарајево, који користе осумњичене особе.

Том приликом пронађена је материја која изгледом асоцира на опојне дроге амфетамин и канабис, вага за прецизно вагање, прибор за конзумирање опојне дроге, ручна бомба, оквир и одређена количина муниције за ватрено оружје, мобилни телефони и СИМ картице, те други предмети који ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку.

Ухапшени ће након криминалистичке обраде у службеним просторијама Федералне управе полиције, у законском року бити предати на даљу надлежност Тужилаштву Кантона Сарајево уз извјештај о извршеним кривичним дјелима.

У оквиру ове вишемјесечне истраге у претходном периоду ухапшено је десет лица против којих је Кантоналном тужилаштву у Сарајеву поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу, наведено је у саопштењу.

Акција "Липа", која је започета 7. јула, спроводи се под надзором тужилаштва Кантона Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана