У акцији "Коридор" ухапшено 8 особа: Прошверцовали робу и цигарете вриједне пола милиона КМ

Небојша Томашевић
У акцији "Коридор" ухапшено 8 особа: Прошверцовали робу и цигарете вриједне пола милиона КМ

БИЈЕЉИНА - Гранична полиција БиХ у акцији "Коридор" ухапсила је осам особа због сумње да су прокријумчарили текстилну робу и цигарете у вриједне најмање пола милиона марака.

Ова акција изведена је на на подручју Бијељине, Брчког, Угљевика и Добоја, а претресено је 12 локација које осумњичене особе користе за кријумчарење неоцарињене текстилне робе и цигарета.

- Осумњичене теретимо  да су, од августа до децембра 2021. године, организовано учествовали  у кријумчарењу текстилне робе и цигарета у вриједности од најмање пола милиона марака, а које претходно нису прошле царинску процедуру. Робу су кријумчарили  из Србије и Црне Горе у БиХ. Текстилну робу су набављали на подручју Турске, Кине, Србије и других држава, а цигарете на подручју Црне Горе - саопштила је Гранична полиција БиХ.

Додаје се да су осумњичени прокријумчарену текстилну робу и цигарете продавали на тржишту БиХ, на подручју Бијељине, Добоја и Брчког, а највећим дијелом на пијаци “Аризона”.

- Осам ухапшених особа је приведено у службене просторије Граничне полиције БиХ, гдје ће бити обављена крим-обрада и испитивање осумњичених. Након тога поступајући тужилац Тужилаштва  БиХ ће донијети одлуку о даљњем статусу осумњичених особа-саопштила је Гранична полиција.

Током акције "Коридор" до сада су у претресима одузети текстилна роба и цигарете у вриједности већој од 350.000 КМ. Акција се реализује под надзором Тужилаштва БиХ, а према наредбама Суда БиХ.

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић истакао је да  њихови службеници стално раде на спречавању свих облика прекограничног криминала као и на пресијецању ланца кријумчарења цигарета и текстилне робе.

Он је захвалио припадницима Граничне полиције и Тужилаштву на још једној успјешно реализираној оперативној акцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана