У акцији "Ева" одузето 313 килограма дувана вриједности 70.000 КМ

СРНА
У акцији "Ева" одузето 313 килограма дувана вриједности 70.000 КМ

БАЊАЛУКА - Управа за индиректно опорезивање /УИО/ и Агенција за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ одузели 313,5 килограма резаног дувана и машину за резање дувана у вриједности око 70.000 КМ.

Из УИО БиХ је саопштено да су припадници групе за спречавање кријумчарења и прекршаја из регионалних центара Тузла и Бањалука, по налогу Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ, те у сарадњи са службеницима Сипе, на подручју Шамца и Орашја учествовали у оперативним активностима под кодним називом "Ева".

У саопштењу се наводи да је циљ акције био усмјерен на спречавање незаконитости у вези са прометовањем акцизних производа.

"У току провођења оперативних активности код два физичка лица пронађено је и привремено одузето укупно 313,5 килограма резаног дувана без акцизних маркица и документације о поријеклу, као и машина за резање духана у укупној вриједности око 70.000 КМ", истиче се у саопштењу.

Из УИО су додали да ова акција представља наставак одличне и успјешне сарадње Управе и Сипе на откривању и сузбијању незаконитости из надлежности ових агенција.

Грађанима је упућен позив да на отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, или нелегалну продају акцизних производа.

"Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни", поручили су из УИО БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана