У акцијама “Перо” и “Бренд” пронађени докази о организованом криминалу

Срна
Foto: РСЕ

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ (Сипа) су током претреса просторија Високе међународне школе и високошколске установе “Вита плус” у Цазину привремено одузели различиту документацију и остале предмете који се доводе у везу са кривичним дјелом организовани криминал у вези са злоупотребом службеног положаја и овлаштења, кривотворења, пореске утаје и прања новца.

Акција под кодним називом “Перо” извршена је јуче према наредби Кантоналног суда у Бихаћу, саопштено је из Сипе.

Активности су извршене у сарадњи са службеницима Министарства образовања, науке, културе и спорта Унско-санског кантона и Кантоналне управе за инспекцијске послове Бихаћ.

Припадници Сипе претресли су јуче у Тузли службене просторије Управе за индиректно опорезивање БиХ с циљем проналаска трагова и предмета који се доводе у везу са кривичним дјелом удруживање ради чињења кривичних дјела у вези са примањем дара и других облика користи и злоупотреба положаја или овлаштења.

Током претреса, у оквиру предмета под кодним називом “Бренд”, откривени су и привремено одузети предмети који ће послужити као доказ у даљем кривичном поступку.

Активности су спроведене према наредбама Суда и Тужилаштва БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана