Тузланка у страху да ће бити "Низама 2": Од развода трпи константно малтретирање, али рјешења нема

ГС
Foto: Фејсбук

Тузланка Сандра Равић већ три године трпи малтретирање бившег партнера.

Иако је то пријављивала полицији, до данас није било адекватног одговора надлежних који нису успјели утврдити ни његов идентитет. Дио онога с чиме се бори је подијелила на Фејсбуку, а како сазнаје Кликс.ба све је то почело од развода.

Она је на друштвеним мрежама јуче подијелила посљедњи "поклон" који је добила на свој рођендан поручивши да је у страху да ће бити "Низама 2". На фотографијама које је објавила види се да јој је аутомобил уништен пур пјеном, но то није први пут.

"Овако изгледа дјело 'човјека' за којег немам назив, који по трећи пут уништава моје возило. Досад сам шутила, али се бојим да ћу постати 'Низама 2'", поручила је она на почетку своје објаве.

Истиче да малтретирање не престаје већ три године и да је на разне начине покушавао да је застраши, а како сазнајемо све то траје откако је одлучила да се разведе због чега они који су упућени у случај сумњају да је ријеч о бившем мужу.

"Од просипања фарбе испред мојих врата, од сипања супер љепка у браву на улазу да се не може закључати, од паљевине аута, од уништавања аута у јулу, па сад ево у аугусту. Од којекаквих пријетњи путем мобитела са непознатих бројева, од објављивања моје слике и мене представљања као лоше особе па и мојих ближих другарица, од узнемиравања са лажних профила. Већина је пријављена, а некад нисам имала снаге ни воље ни да пријављуем јер видим да то нема ефекта", казала је.

Многе случајеве малтретирања претходних година је пријавила полицији, али нажалост није било адекватне реакције.

"Бројне пријаве постоје у ПС Запад, ПС Исток. Тузилаштво ТК је веома добро упознато с овим случајем, као и Општински суд Тузла. Поново сам пријавила, па ћемо да видимо шта ће се подузети по питању кршења мјере, ухођења, узнемиравања, пријетњи путем СМС порука", навела је.

Тренутно је у полицији и тужилаштву гдје траје провјеравање посљедњег случаја који јој се догодио, али је одлучила о свему проговорити на Фејсбуку како би и други били опрезнији.

"Ово сам поставила чисто да знате ко је све око вас, с ким пијете кафу, једете, дружите се. Отворите очи. А ја ћу само рећи да мени ако се шта деси имена особа из јавних институција које су могле нешто учинити, а нису ће бити објављена на свим порталима и новинама. Да сам кћерка од каквог гузоње зачас би све било ријешено. Можда бих имала и заштиту 24 сата или ко зна шта", поручила је она.

На крају објаве је иронично поручила политичарима и надлежнима у држави да наставе са трошењем јавног новца и уживањем у платама које им дају грађани јер очигледно "нема потребе" за мијењањем закона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана