Тузлански кантон: Поднесени извјештаји против особа код којих су пронађени оружје, новац и дрога

Срна
Foto: Илустрација

ТУЗЛА- Тужилаштву Тузланског кантона биће поднесени извјештаји против лица чији су иницијали И.З. из Тузле и С.Б. из Сребреника због сумње да су починила кривично дјело недозвољено држање оружја или експлозивних материја, саопштено је данас из кантоналног МУП-а.

Извјештај ће бити поднесен и против лица из Тузле чији су иницијали М.П. због сумње да је починило кривично дјело превара.

У случају позитивног налаза вјештачења одузете дроге, кантоналном Тужилаштву биће достављени извјештаји против И.З. и Е.М, оба из Тузле, те А.С. из Добој Истока, због сумње да су починили кривично дјело посједовање и омогућавање уживања дроге.

Полиција је, предузимајући радње на спречавању, откривању и идентификацији извршилаца кривичних дјела из области злоупотребе наркотичких средстава и недозвољеног држања оружја и муниције, извршила претресе на пет локација на подручју Тузле, Сребреника и Добој Истока.

Приликом претреса пронађени су предмети који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела - двије полуаутоматске пушке, 192 комада муниције различитих калибара, девет ручних бомби, документација о купопродаји возила, 3.400 таблета трамадол, три ПВЦ паковања амфетамина, дигитална вага, одређена количина новца, машина за прање аутомила и други предмети.

Претреси су извршени јуче по наредбама општинских судова, а по сачињеном плану спровођења заједничких мјера и радњи на спречавању, откривању и идентификацији извршилаца кривичних дјела из области злоупотребе наркотичких средстава и недозвољеног држања оружја и муниције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана