Тузла: Пронађена дрога, пиштољ и муниција, ухапшено једно лице

Срна
Тузла: Пронађена дрога, пиштољ и муниција, ухапшено једно лице

ТУЗЛА - Тридесетдвогодишњи мушкарац чији су иницијали Ј.Т. из Тузле ухапшен је због сумње да је починио кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Тузланског кантона.

Над њим је извршена криминалистичка обрада, те ће у законом предвиђеном року бити предат Кантоналном тужилаштву на даље поступање.

Кантоналном тужилаштву биће достављени извјештаји и против лица Е.Д. /36/ из Грачанице и А.М. /21/ оба из Грачанице, Р.Х. /24/ из Тузле, Н.А. /22/ из Градачца и М.Ш. /25/ из Живиница након документовања предмета у вези са проналаском дроге и наоружања, наведено је у саопштењу.

Припадници Управе полиције МУП-а Тузланског кантона су у претходна два дана извршили претресе и друге планске активности на више локације на подручју Тузле, Грачанице, Градачца и Живиница.

Приликом претреса пронађена су 23 мања "пвц" паковања са канабисом, једно веће и 11 мањих паковања дроге, пиштољ марке "застава" калибра 6,35 милиметара са оквиром, 19 комада пушчаних метака, 10 стабљика канабиса, пет дробилица, три дигиталне ваге, као и други предмети који могу послужити као доказ у каснијем поступку.

Пронађена дрога привремено је одузета ради вјештачења.

Претреси су извршени по налозима општинских судова, а према утврђеном плану спровођења заједничких радњи на спречавању, откривању и идентификацији извршилаца кривичних дјела из области злоупотребе наркотичких средстава, недозвољеног држања оружја и муниције и имовинских деликата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана