Тузла: Професор који је чекићем претукао колеге отровао се у затвору

Небојша Томашевић
Тузла: Професор који је чекићем претукао колеге отровао се у затвору

ТУЗЛА - Притвореник Казнено-поправног завода Тузла професор Фуад Исабеговић (51) из Тузле, који је лани чекићем претукао директорицу и педагогицу тузланске гимназије "Исмет Мујезиновић", преминуо је у болници у коју је пребачен из притворске ћелије због лошег здравственог стања, а претпоставља се да је умро усљед тровања.

Према незваничним информацијама, сумња се да је Исабеговић попио неко хемијско средство за чишћење или детерџент, али то још истражују.

Директор КПЗ Тузла Асим Аљић за "Глас Српске" потврдио је да је Исабеговић у болницу пребачен у понедјељак након што му је позлило.

- Био је код нас у притвору и у понедјељак ујутро затечен је у соби у веома лошем здравственом стању и није се могао разбудити, као да је био без свијести. Позвана је хитна помоћ и превезен је у болницу, гдје је у уторак преминуо. Када је одвезен, био је жив. Не знамо шта је узрок смрти и то ће бити утврђено обдукцијом. Притвореник није био регистрован као зависник од наркотика те није тачно да се можда предозирао, као што су неки портали пренијели - казао је Аљић.

Додао је да истрагу овог случаја спроводи Кантонално тужилаштво у Тузли.

- Исабеговић је у притвору био с још једним лицем које ће бити испитано. Надамо се да ће истрагом бити утврђено шта се овдје десило - рекао је Аљић.

Исабеговић је у КПЗ Тузла био дуже од годину, а у притвор је смјештен прошле године у јануару. Он је 16. јануара прошле године прво напао директорицу гимназије "Исмет Мујезиновић" Алму Мујкановић. То је учинио јер се против њега у школи водио дисциплински поступак због повреде радне дужности. Исабеговић је кобног дана дошао на посао са чекићем-мацолом, одвијачем и металним шиљком. По доласку је одмах ушао у канцеларију директорице, коју је напао ударивши је чекићем у главу. Док ју је тукао, у канцеларију је ушла једна радница, која је када је видјела шта се дешава побјегла. Исабеговић је кренуо за њом и у ходнику школе је срео педагогицу Нуру Ћосићкић, коју је напао и ударио је више пута чекићем у главу. Објема је нанио тешке повреде. Након тога је покушао ударцима чекићем да развали врата просторије у којој су били закључани остали чланови дисциплинске комисије. У томе су га спријечила два радника школе, која су га савладала. Исабеговић је након тога ухапшен и након испитивања притворен.

Обдукција

Портпарол Тужилаштва ТК Адмир Арнаутовић казао је да је наређена обдукција тијела преминулог притвореника КПЗ Тузла.

- Према првим прелиминарним резултатима највероватније је ријеч тровању. Након што тужилаштво добије званично резултате обдукције, биће одлучено да ли ће бити рађена додатна вјештачења. У овом случају нема трагова насиља, а узете су изјаве и од свједока - казао је Адмир Арнаутовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана