Тужилаштво тражи притвор за полицајца, држављанина Шведске и још двојицу ухапшених

Срна
Тужилаштво тражи притвор за полицајца, држављанина Шведске и још двојицу ухапшених

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог притвора за четири лица осумњичена за организовани криминал.

Притвор је предложен за Василија Стјепића (55), држављанина БиХ и Шведске, Митра Благојевића (36), Мирослава Чалију (47), који је запослен као полицијски службеник Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона и Дражена Шиниковића (42), саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Притвор за осумњичене затражен је због опасности од бјекства, да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе, као и вршити утицај на свједоке или саучеснике, починити ново кривично дјело или довршити започето.

Осумњичени у предмету „Милан Матковић и други“ су под истрагом због организованог криминала, у вези са више тешких кривичних дјела, као и коруптивним кривичним дјелима, која се односе на злоупотребу полицијских капацитета у извршењу кривичних дјела и помагању починиоцима.

Активности се односе на предмет у којем се реализује међународна сарадња у кривичном гоњењу носилаца структура организованог криминала, након дешифровања криптованих апликација, које су користили припадници организованих криминалних група у БиХ, земљама региона, ЕУ и свијета, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана