Тужилаштво тражи притварање полицајaца који су опљачкали мигранте

Н.Т.
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА – Поступајући тужилац Окружног тужилаптва затражио је одређивање притвора полицајцима Бојану Станковићу (24) и Милошу Бајићу (23) из Бањалуке због сумње да су заједно са још два лица отели 700 евра од миграната.

Како је саопштило тужилаштво обојица осумњичених запослени су у МУП-у Републике Српске, а на терет им се ставља разбојништво.

- Осумњичени су приликом вршења службене дужности 7. новембра око 23.00 часова, на аутобуској станици у улици Браће Подгорника, у Бањалуци, из баште УО „Соледар“ извели групу од око 15 миграната, након чега су четири  мигранта издвојили из групе, одвели у правцу жељезничке станице.  Том приликом су заједно са два НН лица, од којих је једно НН лице било наоружано аутоматском пушком, оштећене претресли и од истих одузели и присвојили новац у износу од око 700  евра-наводи се у саопштењу.

Додаје се да је тужилац ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања бојазни да би осумњичени боравком на слободи могли ометати кривични поступак утицајем на свједоке О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, потврђено је да су ухапшени полицајци Станковић и Бајић који ће, како се наводи у саопштењу, бити удаљени са радног мјеста те ће против њих бити покренут дисциплински поступак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана