Тужилаштво тражи притварање осумњиченог за шверц дрогом

Небојша Томашевић
Тужилаштво тражи притварање осумњиченог за шверц дрогом

БАЊАЛУКА – Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци предложио је одређивање једномјесечног притвора Борису Павловићу (29) из Бањалуке, који је ухапшен у акцији „Модус“ са око три килограма марихуане и 128 грама кокаина, наркотике је продавао у стану од јануара до дана хапшења.

Из тужилаштва је саопштено да га терете за неовлаштену производњу и промет опојних дрога те да је приједлог притвора упућен Основном суду у Бањалуци.

- Осумњичени се терети да је од јануара до  20. фебруара ове године  у становима које користи ради продаје држао и продавао  дроге марихуана и кокаин корисницима на подручју Бањалуке. Притвор је предложен  због бојазни од бјекства и опасности од утицаја на свједоке  - саопштено је из Окружног тужилаштва у Бањалуци.

Како је раније саопштено из Полицијске управе Бањалука током акције „Модус“ извршени су претреси на двије локације на подручју Бањалуке, као и  возила, које користи осумњичено лице.

-  Том приликом је пронађено и одузето око 2,98 килограма зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, око 128 грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, око 313 грама непознате прашкасте материје- рекли су у полицији.

Додали су да је је  нађен и новац у различитим апоенима у укупном износу од 2.020 КМ и 1.410 евра, двије мрвилице за опојну дрогу, три дигиталне ваге, више мобилних телефона, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана