Тужилаштво тражи потврђивање казне Бајићу јер је на смрт претукао комшију , одбрана ново суђење

Н.Т.
Тужилаштво тражи потврђивање казне Бајићу јер је на смрт претукао комшију , одбрана ново суђење

БАЊАЛУКА - Републички тужилац Бранко Митровић затражио је од вијећа Врховног суда Републике Српске да потврди пресуду којом је Марко Бајић (30) звани Шума из Бањалуке осуђен на три године затвора јер је на смрт претукао комшију Драгана Гајића (61), док одбрана тражи ослобађање или ново суђење.

- На основу свих доказа сматрам да Бајићу треба изрећи ослобађајућу пресуду или случај вратити на ново суђење - рекао је адвокат оптуженог Марко Микеш.

Бајић је осуђен у Окружном суду у Бањалуци  још у јуну 2020. године за кривично дјело наношење тешке повреде са смртном посљедицом. Злочин је починио заједно са суграђанином Миланом Лукићем званим Мића који је раније правоснажно осуђен на двије године затвора на основу споразума о признању кривице. Према оптужници, Лукић и Бајић напали су Гајића 28. августа 2018. године код његове зграде у улици Косовке дјевојке у бањалучком насељу Старчевица.  Инцидент је избио јер им Гајић није дао цигарете након што их је већ почастио. Након тога су га брутално претукли и он је преминуо два дана касније.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана