Тужилаштво ТК наложило велику истрагу убистава у Градачцу, провјерава се и рад институција

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Истражни тимови Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона по налогу и под надзором Кантоналног тужилаштва у Тузли обављају обимне оперативне и истражне радње које се односе на догађаје прије, током и након троструког убиства и покушаја убиства три особе у Градачцу.

Како наводи гласноговорник Тужилаштва ТК Адмир Арнаутовић, у одређене провјере су укључене и друге полицијске агенције.

"Полицијски истражитељи обављају детаљне истражне радње и раде на документовању различитих сегмената везаних за споменуте догађаје, а Тужилаштву још нису достављени појединачни извјештаји и пратећи материјални докази", истиче Арнаутовић.

До достављања извјештаја и материјалних доказа, њихове анализе и доношења тужилачких долука, Тужилаштво није у могућности и не може износити у јавност било какве детаље и информације о свакој појединачној провјери и истражној радњи које се обављају.

"Нарочито не можемо и нећемо одговарати на различите непровјерене информације и сензационалистичке објаве појединих медија и на упите везане за такве објаве које наносе немјерљиву штету друштву у цјелини и самом даљем току истраге", прецизирао је Арнаутовић.

Данас ће се одржати састанак оперативне истражне групе тужилаца и овлаштених службених особа агенција за провођење закона и договорити даље смјернице у расвјетљавању свих околности које су претходиле и које се односе на споменуте догађаје.

Данас ће се одржати састанак Уреда главног тужиоца и менаџмента Управе полиције МУП-а ТК на којем ће се оцијенити и анализирати поступање институција у вези са пријављеним кривичним дјелом насиља у породици поводом конкретног случаја, као и осталих случајева насиља у породици и других облика насилничког понашања, преноси Кликс.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана