Тужилаштво приказало видео изузет током истраге о убиству Крунића: Снимци надзорних камера одају оптужене

Небојша Томашевић
Тужилаштво приказало видео изузет током истраге о убиству Крунића: Снимци надзорних камера одају оптужене

БАЊАЛУКА - Оптужени за убиство Славише Крунића (48) из Бањалуке и његовог пратиоца Жарка Павловића (38) из Пала, Емилио Балдо и убијени нападач Жељко Ковачевић кобног дана су у поподневним часовима пролазили поред пицерије “Морети” у насељу Гламочани у којој је те ноћи прије него ће бити убијен сједио Крунић.

Ово се, тврди Републичко тужилаштво, може видјети на снимцима надзорних камера који су данас приказани у бањалучком Окружном суду. Осим Балде, оптужени су Бенеди Ђукановић (53) и некадашњи радник “Сектор секјуритија” Родољуб Гајић.

Све их, осим за убиства, терете и за покушај убиства Крунићевог возача Горана Илића којег су ранили.

Тужилац Сњежана Петковић показала је судском вијећу снимке на којима се види бијели “голф,” за који она тврди да га је користио Ђукановић. Ово возило се кобног дана кретало улицом према бањалучком насељу Куљани у којем живи оптужени.
Такође, на тим снимцима види се како црвена и црна “опел корса” пролазе истим путем, а тужилац тврди да су их возили убијени Ковачевић и Балдо. Приказан је и снимак видео-надзора фирме “Међугорје” у Путу српских бранилаца у насељу Залужани.

- Видимо пролазак црвене “опел корсе” и тужилаштво вјерује да су оптужени ту оставили тај аутомобил прије извршења кривичног дјела - рекла је Пектовићева.

Бранилац Ђукановића, адвокат Татјана Савић приговорила је да тужилаштво износи анализу доказа, што не би требало да чини. Петковићева је казала да је анализу доказа урадио вјештак из Словеније Грегор Ковач који ће свој налаз изнијети у четвртак.

Сазнајемо да је његов налаз плаћен неколико хиљада евра. На приказаним снимцима који су пуштени у судници, а које је Ковач анализирао, не види се ко вози аутомобиле.

Крунић и Павловић убијени су 22. априла прошле године у близини Крунићеве куће у Гламочанима, код Лакташа. Тада је рањен Илић, а у размјени ватре убијен је Ковачевић, који је означен као један од нападача.

Ђукановића и Балду терете да су заједно са Ковачевићем организовали и припремили злочин. Гајића, Крунићевог радника и члана личног обезбјеђења његове супруге и дјеце, терете за помагање у убиству јер је Ковачевићу одао информације о кретању свог газде и обезбјеђењу у замјену за опраштање дуга.

Убиство су, према оптужници, извршили Ђукановић и Ковачевић који су из аутоматских пушака испалили најмање 36 хитаца на џип у којем се налазио Крунић. Балдо је био осматрач и дојавио је када је возило кренуло у засједу.

ПОЧЕТАК

Суђење оптуженима почело је изнова због истицања рока од 30 дана од посљедњег рочишта. Тужилаштво и браниоци остали су код раније уводне ријечи.

Адвокат Родољуба Гајића, Маринко Бркић, истакао је да до сада није изведен ниједан доказ који терети његовог клијента.

- Нема доказа да је мој брањеник знао да ће Крунић бити убијен. Доказаћемо да је Гајић незаконито одведен од куће - рекао је Бркић.

Судија Бранимир Јукић га је упозорио да не износи завршну ријеч, већ уводну.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана